image
Sursa foto: ria.ru

Încă un deces suspect în Rusia: Vicepreşedintele Lukoil, Vitali Robertus, a murit subit la vârsta de 54 de ani

Vicepreşedintele companiei petroliere ruse LUKOIL, Vitali Robertus, a murit subit la vârsta de 54 de ani, a anunţat miercuri compania, fără a oferi detalii despre circumstanţele în care a intervenit decesul său, relatează Interfax. Robertus este cel puţin al patrulea manager al companiei care moare în condiţii obscure în mai puţin de doi ani.

"El va rămâne în memoria noastră ca un manager talentat, o persoană maleabilă şi un camarad receptiv", a declarat compania Lukoil într-un mesaj de condoleanţe.

Robertus lucra la Lukoil de 30 de ani, încă de la terminarea facultăţii.

Au existat numeroase decese inexplicabile - de ordinul zecilor - ale unor ruşi proeminenţi de când Putin a lansat invazia la scară largă din Ucraina, în februarie 2022, dar cele mai multe au fost în sectorul energetic, scrie News.ro.

Vitali Robertus a fost găsit mort chiar în biroul său de la companie. Presa rusă a scris că ar fi fost vorba despre o sinucidere. Vicepreşedintele Lukoil ar fi fost găsit spânzurat cu un şiret. Poliţia, care a sosit surprinzător de repede, a fost informată de colegii acestuia că în ultima vreme a existat o atmosferă tensionată la locul de muncă, iar vicepreşedintele însuşi avusese recent un conflict cu conducerea superioară.

În total, în jur de 20 de manageri de top ai companiilor ruseşti de petrol şi gaze au murit în circumstanţe misterioase în ultimii doi ani. La Lukoil însăşi, acesta este al patrulea caz de moarte "subită" a unui manager de top.

În mai 2022, a murit fostul vicepreşedinte Aleksandr Subbotin. Potrivit presei, decesul ar fi survenit în timpul unei şedinţe nereuşite cu şamani, Subbotin încercând să îşi vindece problemele cu alcoolul cu ajutorul veninului de broască.

În septembrie 2022, Ravil Maganov, şeful consiliului de administraţie al Lukoil, în vârstă de 67 de ani, a murit. Presa rusă a scris că a căzut de la fereastra unui spital. Compania a declarat că Maganov "a plecat din viaţă după o boală gravă".

Locul său a fost luat de Vladimir Nekrasov, care a decedat şi el un an mai târziu, în octombrie 2023, la vârsta de 66 de ani, din cauza insuficienţei cardiace, conform declaraţiei companiei.

Luna trecută, Ivan Secin, fiul lui Igor Secin, directorul general al gigantului petrolier rus Rosneft, a murit subit la vârsta de numai 35 de ani, dar nu s-a aflat despre moartea sa decât două săptămâni mai târziu. Ivan Secin lucra şi el pentru Rosneft din martie 2014 şi chiar fusese decorat de Kremlin când avea numai 26 de ani, pentru servicii deosebite aduse patriei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: