image
Sursa foto: jurnal.md

În timp ce rușii au distrus 20 de tone de prune din RM, nemții spun că acestea au o calitate perfectă

Circa 20 de tone de prune moldovenești au fost distruse de către Serviciul Federal rus Rosselhoznadzor pe motiv că produsele ar fi fost infectate. În același timp o cooperativă importatoare din Germania menționează că prunele din RM au o calitate perfectă.

Serviciul Federal rus Rosselhoznadzor a interzis recent importul pe piaţa rusă a 19,6 tone de prune din Republica Moldova motivând că „în lotul de prune au fost depistate larve ale moliei estice (Grapholitha molesta Busck)”.

În timp ce Federația Rusă nu este mulțumită de calitatea prunelor din RM, distrugându-le, nemții susține că fructele noastre au un gust deosebit.

În pofida unui sezon extrem de complicat, în care o bună parte din fructe au fost afectate din cauza fenomenelor nefaste cum ar fi înghețurile târzii de primăvară, grindină și secetă, producătorii autohtoni continuă să cucerească consumatorii din UE. Unul dintre partenerii fideli în acest sens s-a dovedit a fi cooperativa importatoare OGA/OGV din Germania. Recent, compania a scris despre prunele moldovenești că acestea au „o calitate perfectă” și că sunt foarte mulțumiți de loturile livrate, scrie agrobiznes.md.

„Recent, ne-au fost livrate prune de către 6 companii din Moldova: Farm-Prod, Agarista Agricola, Ionex-Trans, Ceteronis, Fani și Codru ST. Suntem extrem de mulțumiți de calitatea fructelor primite, iar gustul este deosebit”, a declarat Kurt Halder.

Citeşte mai mult despre

comentarii: