image
Sursa foto: politia.md

O firmă din capitală, prinsă că vindea „la negru” combustibil șoferilor de microbuze și autobuze din Chișinău

Activitatea ilegală de comercializare a produselor petroliere de către o întreprindere din municipiul Chișinău a fost deconspirată. Ca urmare a verificărilor, polițiștii au constatat că produsele petroliere erau comercializate conducătorilor auto, care alimentau unitățile de transport de pe rutele urbane a municipiului Chișinău.

Potențialii cumpărători achitau circa 16,0 lei pentru un litru de combustibil, iar achitarea se efectua în numerar, pentru a nu se elibera bon fiscal sau alte acte de evidență contabilă.

Totodată, în aparatul de casă al întreprinderii au fost depistate mijloace bănești nedeclarate. În rezultatul verificărilor pompelor de alimentare cu produse petroliere, s-a stabilit că pompele induceau în eroare consumatorii depășind de 7 ori limita admisibilă.

În context, pompele de alimentare cu combustibil au fost sigilate, iar polițiștii continuă cercetările pentru a stabili toate circumstanțele pentru luarea unei decizii  legale.

Valoarea totală a prejudiciului cauzat se estimează.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză contravențională pentru „Comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere nemijlocit din autocisterne, din canistre sau din alt ambalaj, precum şi comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale în alte locuri decât staţiile de alimentare autorizate”, iar dacă vinovăția va fi demonstrată, persoana juridică riscă amendă în mărime de 30 000 de lei.

politia.mdpolitia.md

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: