image
Sursa foto: bnm.md

Banii pentru federațiile sportive se vor repartiza altfel

Repartizarea alocațiilor financiare de la bugetul de stat pentru sportul de performanță se va face conform unei proporții modificate. Astfel, de alocații vor putea beneficia toate federațiile sportive naționale, nu doar cele care au obținut performanțe sportive remarcabile în anul precedent. O decizie în acest sens a fost aprobată de Guvern.

Mai exact, repartizarea va avea loc în felul următor: 15% – pentru ramurile de sport olimpice și paralimpice; 2% – pentru ramurile de sport neolimpice și neparalimpice; 68% – pentru performanțele sportive obținute la ramurile de sport olimpice/paralimpice și neolimpice; 15% – mijloacele financiare sub formă de rezervă a autorității centrale de specialitate în domeniul culturii fizice și sportului. Inițial, proporția era următoarea: 15% – pentru ramurile de sport olimpice și paralimpice; 65% – pentru performanțele sportive obținute la ramurile de sport olimpice/paralimpice și neolimpice; 20% – mijloacele financiare sub formă de rezervă a autorității centrale de specialitate în domeniul culturii fizice și sportului.

Totodată, modificările Regulamentului prevăd că federațiile sportive vor putea accesa mijloace financiare suplimentare pentru realizarea programelor olimpice și obținerea cotelor de participare la Jocurile Olimpice și Paralimpice.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: