image
Sursa foto: facebook/Igor Munteanu

Soldații înhumați la „Cimitirul Eroilor” din Chișinău, comemorați de deputații din Platforma DA

Ostașii căzuți în cele două războaie mondiale, înhumați la Complexul „Cimitirul Eroilor” din Chișinău, au fost comemorați de Blajini, de un grup de deputați din Platforma DA

„Aici, se mai aud buldozerele regimului sovietic în tâmplele celor căzuți. Ne-am propus să restabilim în cel mai scurt timp acest loc memorialistic prin toate eforturile legale posibile. În scurt timp, după includerea Cimitirului Eroilor în Registrul Monumentelor ocrotite de stat, prin Hotărâre de Parlament, vom recurge imediat la etapele II și III din Proiectul de reabilitare, astfel încât memoria eroilor căzuți la datoria de ostaș să fie cinstită și protejată” a menționat deputatul Igor Munteanu.

La rândul său, liderul Platformei DA, Andrei Năstase a adăugat că războiul nu iartă pe nimeni și, de Ziua Europei, Platforma DA îndeamnă cetățenii să lase discordiile în urmă și să se alinieze unor precepte de mare valoare umană precum pacea și unitatea, urmând un vis comun, cel al apropierii de Uniunea Europeană.

Amintim că în acest Cimitir își dorm somnul de veci peste 500 de eroi români din cele 2 conflagrații mondiale, alături de alte mii de ostași ruși, maghiari, cehi, francezi, germani și italieni.

Deputații Maria Ciobanu, Igor Munteanu și Vasile Năstase au elaborat un proiect de hotărâre „Cu privire la includerea „Cimitirului Eroilor” în Registrul monumentelor ocrotite de stat, care a fost avizat recent de MECC. Potrivit autorilor proiectului, includerea Complexului Memorial „Cimitirul Eroilor” în Registrul Monumentelor ocrotite de stat (HP N.1531/1993) este singura cale de a-i da un statut legal demn de sacrificiul înaintașilor noștri.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: