image
Sursa foto: Jurnal.md/facebook.com

Maia Sandu acuză guvernarea că pune la cale trădarea cauzei pentru care au murit oameni: „Nu vom permite federalizarea”

Maia Sandu acuză guvernarea de la Chișinău că după 28 de ani de la tragicele evenimente de la Nistru cauza pentru care au luptat și au decedat atunci oameni rămâne nerealizată, iar ceea ce numim azi „conflictul transnistrean” a devenit un business murdar, cu implicarea politicienilor corupți de pe ambele maluri ale Nistrului.

Potrivit președintei PAS, majoritatea guvernelor care s-au perindat la Chișinău au urmărit interese obscure și nu și-au dorit soluționarea acestei probleme.

„Regimul autoritar și xenofob de la Tiraspol încalcă în continuare cu brutalitate drepturile fundamentale ale omului. Iar guvernarea actuală de la Chișinău își bate joc de veterani și pune la cale trădarea cauzei pentru care oamenii au murit la Nistru”, susține Maia Sandu. „Și astăzi, după 28 de ani, combatanții protestează față de guvernanții corupți şi iresponsabili, în timp ce guvernarea ipocrită a transformat evenimentul de comemorare în unul de propagandă. Nu vom permite scenarii de federalizare și vom alunga trădătorii și hoții de la putere. Sacrificiul celor căzuți în luptele pentru integritatea teritorială și suveranitatea RM poate fi onorat doar prin crearea unui stat cu adevărat suveran, unitar și indivizibil, unui stat de drept, cu instituții puternice și economie capabilă să asigure prosperitatea cetăţenilor săi”, a spus Maia Sandu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: