image
Sursa foto: Getty Images

Supercupă numită ”Finalissima” între câştigătoarele de la Copa America şi Euro. Când va fi duelul Argentina - Italia

UEFA a anunţat, miercuri, prelungirea unui acord cu Conmebol, versiunea îmbunătăţită a înţelegerii, valabilă până la 20 iunie 2028, incluzând şi potenţiala organizare a mai multor evenimente sportive.

Primul astfel de eveniment va fi un meci între câştigătoarea Campionatului European din 2020, Italia, şi deţinătoarea trofeului Copa America, Argentina. “Finalissima” se va disputa pe un stadion din Londra, la 1 iunie 2022.

De asemenea, conform acordului, la Londra va exista un birou comun UEFA/CONMEBOL. Biroul va fi inaugurat la începutul anului 2022.

“Suntem nerăbdători să explorăm noi oportunităţi împreună şi abia aşteptăm Finalissima la Londra, în iunie 2022”, a declarat preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin.

Italia a câştigat Euro-2020 la 11 iulie 2021, învingând în finală Anglia, scor 4-3, la Londra, în urma loviturilor de departajare.

Argentina şi-a adjudecat trofeul Copa America la 10 iulie 2021, impunându-se în finală în faţa echipei Braziliei, scor 1-0. Partida s-a disputat pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro.

Citeşte mai mult despre

comentarii: