image
Sursa foto: Profimedia

Oblak, unic în istoria lui Atletico Madrid! Recordul absolut stabilit după calificarea dramatică la penalty-uri

Atletico Madrid a câștigat dramatic ”dubla” cu Inter și s-a calificat în sferturile de finală ale UEFA Champions League, după victoria 2-1 (3-2 d.l.d.).

Jan Oblak a fost eroul serii pentru Atletico Madrid. Slovenul a apărat penalty-uri executate de Alexis Sanchez și Davy Klassen și a jucat un rol crucial în calificarea echipei sale.

Astfel, Atletico Madrid a obținut biletul pentru sferturile de finală ale UEFA Champions League, acolo unde se mai regăsesc Bayern Munchen, PSG, Real Madrid, Manchester City, Barcelona, Arsenal și Borussia Dortmund.

Totuși, formația din capitala Spaniei a stabilit un record absolut impresionat după ”dubla” cu Inter. Potrivit specialiștilor de la Squawka, Atletico Madrid este prima echipă din istoria competiției UEFA Champions League care obține 3 calificări la penalty-uri.

Acest lucru s-a întâmplat în 2015 cu Bayer Leverkusen, în 2016 împotriva celor de la PSV și în 2024, când au trecut de cei de la Inter Milano. Jan Oblak a fost protagonist în toate cele trei calificări obținute la loviturile de pedeapsă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: