image
Sursa foto: parlament.md

Chicu va prezenta un raport în Parlament la sfârșitul lunii; Slusari: Să se refere la probleme de rezonanță, nu la fleacuri

Premierul Ion Chicu va veni cu un raport în fața deputaților până la sfârșitul lunii februarie. Despre aceasta a anunțat președintele Parlamentului, Zinaida Greceanâi.

Greceanâi a precizat că Ion Chicu va prezenta un raport în cadrul unei ședinței speciale extinse a Parlamentului, la încheierea perioadei de 100 de zile de la învestire.

„Trebuie să vină cu probleme de rezonanță, nu cu fleacuri”, a comentat vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

Și asta după ce mai multe solicitări privind audierea șefului Guvernului, înaintate de opoziție, au fost respinse de majoritatea parlamentară.

Mai exact, vicepreședintele Platformei DA a propus ca premierul Ion Chicu să vină în Parlament cu un raport privind implementarea de către Guvern a acțiunilor prevăzute în raportul Comisiei de anchetă privind frauda bancară.

„Am delegat și am obligat guvernul și BNM să întreprindă ceva, am oferit terment de 60 de zile, am cerut să fie făcut audit la creditul de urgență, să vină Guvernul cu ideea anulării legii miliardului. Nu s-a întâmplat nimic. Propun să chemăm premierul și guvenatorul BNM să ofere explicații”, a spus Slusari.

Opoziția a cerut audieri și cu privire la situația Aeroportului Internațional Chișinău, dar nici în acest caz nu a avut susținerea socialiștilor.

„Suntem la fel de preocupați de această problemă, dar așteptăm să vină în ziua specială, nu când are loc ping-pong. Vrem să știm cum Parlamentul poate ajuta Guvernului privind rezilierea contractului de concesiune. Dacă acum nu votăm, asta nu înseamnă că subiectul nu e important”, a explicat socialistul Vlad Bătrâncea.

Au fost respinse și audierile cu privire la scumpirea transportului urban de pasageri, dar și carburanților.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: