image
Sursa foto: enikos.gr

Incendii puternice pe insula Thasos; MAEIE recomandă moldovenilor să evite deplasările în zonele afectate

Mai multe incendii de vegetație au izbucnit în estul insulei Thasos, din Grecia, unde sute de pompieri luptă cu flăcările. Locuitorii din zonă sunt evacuați, iar turiștii - îndemnați să evite zonele afectate.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează că niciun cetățean moldovean nu a fost afectat și că până la această oră nu au fost recepționate solicitări de asistență în adresa misiunii noastre diplomatice la Atena.

„Recomandăm cetățenilor moldoveni să evite deplasările în zonele afectate de incendii, iar cei care deja se află în cele zone, să ia legătura cu misiunea noastră diplomatică”, precizează MAEIE.

Ministerul de Externe menține permanent contactul cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară în funcție de solicitări.

Cetățenii moldoveni care au nevoie de ajutor pot contacta misiunea diplomatică la următoarele numere de telefon ale Ambasadei Republicii Moldova la Atena: +30 699 793 9458 sau via email: [email protected], precum și la Centrul de Apel al MAEIE: 0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova sau 022 23 20 02, email: [email protected].

Noutăţile partenerilor

comentarii: