image
Sursa foto: Getty Images

Brexitul complică situația lui Bale la Real Madrid: Cine poate salva totul

Nu numai sfera politică și cea economică sunt influențate direct de Brexit, ci și cea sportivă, iar Gareth Bale ar putea avea o situație complicată la Real Madrid.

Având în vedere că în Parlamentul britanic nu s-a întrunit numărul suficient de voturi, o ieșire brutală din Uniunea Europeană ar putea afecta mult "lucrători" precum Bale, într-o altă țată membră UE. Astfel, galezul ar deveni, alături de Casemiro și Fede Valverde, al treilea jucător din echipă care face parte dintr-o țară non-UE.

În plus, brazilianul Vinicius nu ar mai putea fi folosit în meciurile din La Liga, potrivit articolului 230 din regulamentul RFEF. Numărul maxim de jucători extracomunitari care pot fi înregistrați este de trei în La Liga și doi în următoarele trei divizii, potrivit regulilor Federației Spaniole de Fotbal și celor ale Asociației Fotbaliștilor din Spania.

Potrivit publicație spaniole As, singura competiție în care ar putea evolua Vinicius ar fi Cupa Spaniei, care nu are statut de competiție profesinistă. Federația a luat însă în discuție acest aspect în august 2018, cu ocazia disputării Supercupei.

Cu toate acestea, cel care l-ar putea "salva" pe Bale este tocmai Casemiro, care se află în procesul de a obține cetățenia spaniolă, însă încă nu a obținut-o. Din momentul obținerii acesteia, efectul este imediat. Brazilianul joacă la Real din 2013.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: