image
Sursa foto: Profimedia Images

Revoltă în Liban, aflat în pragul colapsului; Oamenii i-au cerut lui Macron ajutor pentru demiterea clasei politice (VIDEO)

Situația economică din Liban este în pragul dezastrului. Țara se află în fața colapsului, după exploziile devastatoare. Revoltați, libanezii protestează împotriva conducătorilor politici pe care îi consideră vinovați pentru deflagrația care a ucis cel puțin 145 de persoane.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a mers în Liban pentru a discuta cu liderii politici și pentru a găsi soluții. Acesta a promis că va contribui la organizarea unui răspuns internațional care să ajute Libanul. Pe străzile din Beirut, o mulțime de oameni i-au cerut lui Macron ajutor pentru demiterea clasei politice aflate la putere.

Zeci de oameni sunt încă dispăruți după explozia de marți care a rănit peste 5.000 de persoane și a lăsat până la un sfert de milion de libanezi fără locuință. Situația din Liban este dezastruoasă în contextul în care țara se lupta deja cu o criză economică majoră.

LIbanLIban

Surse oficiale, citate de Reuters, susțin că numărul morților a ajuns la 145 și va crește.

Președintele Michel Aoun a declarat că explozia a fost cauzată de 2.750 de tone de azotat de amoniu depozitate în port. Libanezii acuză autoritățile de corupție, neglijare și administrare defectuoasă.

Țara este încă în stare de șoc, însă asta nu i-a împiedicat pe oameni să își strige furia. Aflat într-o vizită în Liban, președintele francez Emmanuel Macron a fost întâmpinat, pe străzile din Beirut, de libanezi revoltați care i-au cerut ajutorul pentru a schimba clasa politică, scrie Digi24.

„Vă rugăm, ajutați-ne! Revoluție!”, a strigat mulțimea furioasă, scandând „Poporul vrea căderea regimului”.

Scenele au avut loc în timp ce Macron se afla în cartierul creștin Gemmayze, devastat de explozia de marți din portul Beirut.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: