image
Sursa foto: AP

Parlamentul European va dezbate o rezoluție privind situația din Moldova

Parlamentul European va dezbate o rezoluție despre situația din Republica Moldova și despre provocările pe care autoritățile din Moldova trebuie să le gestioneze în această perioadă.

„Grupurile politice din Parlamentul European au decis astăzi să includem pe agenda sesiunii plenare de săptămâna viitoare o dezbatere despre situația din Republica Moldova și despre provocările pe care autoritățile din Moldova trebuie să le gestioneze în această perioadă. Dezbaterea va fi urmată de o rezoluție pe care o vom adopta cel mai probabil în sesiunea plenară din luna aprilie. Încă de la începutul invaziei ruse în Ucraina acum un an, am spus că Republica Moldova este la fel de importantă ca Ucraina pentru securitatea României și a Uniunii Europene”, a declarat eurodeputatul român Siegfried Mureșan, care este şi preşedinte al delegaţiei la Comitetul de asociere parlamentară UE-Republica Moldova.

Europarlamentarul a adăugat că dezbaterea de săptămâna viitoare va fi un foarte bun moment pentru ca Parlamentul European să-și exprime din nou toată susținerea pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

„Tocmai de aceea, trebuie să ne implicăm pentru ca UE să ajute cât mai mult Republica Moldova să treacă peste provocările actuale, să ia noi măsuri în beneficiul oamenilor și să fie pregătită de începerea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană”, a mai spus Mureșan.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: