image
Sursa foto: Getty Images

Licitația pentru obiectele și proprietățile lui Diego Maradona, un eșec rușinos

Diego Armando Maradona a murit pe 25 decembrie 2020, iar familia a decis să scoată la licitație mai multe obiecte și proprietăți care i-au aparținut starului argentinian.

Inițiativa a fost considerată o adevărată lovitură, prin care membrii familiei sale urmau să obține sume uriașe de bani.

Totul a fost organizat de una dintre cele mai mari case de licitații din Argentina şi au fost scoase la licitație 87 de bunuri, însă eșecul a fost total, deși organizatorii spuneau că va fi cea mai mare licitație din istoria companiei.

Pasionații și fanii nu s-au îngrămădit să cumpere casele și proprietățile sale, sau mașinile de lux, ci doar obiecte mai mici și mai ieftine. Au participat 1.500 de potențiali cumpărători.

Unul dintre obiectele vândute a fost o pălărie de paie, cu o bandă albastră, pe care Maradona o folosea frecvent. Prețul de la care a pornit licitația a fost de doar 20 de dolari, iar suma finală pentru care s-a vândut a fost 320 de dolari.

A mai fost vândută o altă pălărie, în culorile Venezuelei, primită de la președintele acestei țări, Nicolas Maduro. S-au obținut pe ea doar 520 de dolari, deși Maradona a purtat-o chiar la prima victorie pe care a avut-o ca director tehnic al lui Gimnasia La Plata.

O chitară a fost vândută cu doar 1000 de dolari, cu toate că era semnată de chitaristul andaluzian Vicente Amigo, cu următorul text: "Pentru Diego Armando Maradona, cel mai mare din istorie".

Însă piesa cea mai importantă a licitației a fost o casă situată în cartierul Villa Devoto, unde au locuit părinții marelui campion. Casa le-a fost făcută cadou de Maradona părinților în 1980, în timp ce el evolua pentru Argentinos Juniors. Nimeni nu a cumpărat-o, cu toate că prețul de pornire era de 900.000 de dolari.

O altă proprietate, pentru care nimeni nu a licitat este un apartament localizat pe coasta Mar del Plata, din Buenos Aires, al cărui preț a început de la 65.000 de dolari.

O mașină cu totul specială a rămas și ea necumpărată. Este vorba despre un BMW M4 coupe, special modificată pentru Maradona, pe care o folosea să se ducă la antrenamente și avea semnătura starului argentinian pe geam și cu un fel de claxon asemănător cu sirena mașinii de poliție. Nimeni nu a licitat pentru ea, deși prețul de pornire era de 170.000 de dolari.

O altă mașină a rămas nevândută. Este un alt BMW, dar un model istoric, tip 2020, model 759i sedan. Prețul de pornire era de 240.000 de dolari. Nici Hyundai-ul H1, cu care mergea la antrenamentele celor de la Dorados de Sinaloa, nu s-a vândut. Costa 38.000 de dolari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: