image
Sursa foto: Getty Images

Premiul uriaș pe care-l va încasa Italia pentru câștigarea trofeului EURO 2020! Ce sumă îi va reveni fiecărui jucător

Pe lângă bucuria imensă de a-și trece în palmares trofeul EURO 2020, Italia dă și un adevărat tun financiar după victoria de pe Wembley în fața Angliei. "Squadra Azzurra" a luat potul cel mare!

UEFA a pus la bătaie premii totale în valoare de 371 de milioane de euro. Calificarea la turneul final a însemnat 9,25 milioane de euro, la care s-au adăugat câte un milion de euro pentru fiecare victorie din grupă. Succesul final este recompensat cu 10 milioane de euro, iar prezența în ultimul act, 7 milioane. Astfel, cu victorii pe linie la EURO 2020, Italia și-a adjudecat suma maximă, 34 de milioane de euro.

Potrivit publicației The Athletic, jucătorii italieni vor împărți 40% din suma totală, în jur de 13,5 milioane, astfel fiecare dintre eroii "Squadra Azzurra" va încasa aproximativ 500.000 de euro. La această sumă s-ar putea adăuga și alți bani - de exemplu, sponsorul tehnic al Italiei ar urma să ofere drept premiu peste 15 milioane de euro, pentru cucerirea titlului continental.

Cu două victorii și o remiză în faza grupelor, finalista Anglia va primi la rândul său 29,75 de milioane de euro. Jucătorii lui Gareth Southgate au ratat o mică avere după ce au cedat în fața Italiei. Federația engleză a anunțat că fiecare ar fi încasat o primă în valoare de 540.000 de euro, în cazul în care se impuneau în ultimul act.

Sumele puse la bătaie de UEFA la EURO 2020:

Calificare în grupe - 9,25 milioane de euro

Remiză în faza grupelor - 750 de mii de euro

Victorie în faza grupelor - 1,5 milioane de euro

Calificare în optimi - 2 milioane de euro

Calificare în sferturi - 3,25 milioane de euro

Calificare în semifinale - 5 milioane de euro

Calificare în finală - 7 milioane de euro

Câștigarea turneului - 10 milioane de euro

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: