image
Sursa foto: Profimedia

Cea mai mare ofertă pentru cumpărarea clubului Chelsea a fost refuzată

Roman Abramovich (55 de ani) a anunțat pe data de 2 martie că vinde clubul Chelsea, din cauza sancțiunilor primite din partea Guvernului britanic, ca urmare a faptului că are legături cu președintele Rusiei, Vladimir Putin (69 de ani).

Data limită pentru depunerea ofertelor a fost stabilită până pe 18 martie, de cei de la Raine Group, banca responsabilă cu gestionarea propunerilor venite pe numele clubului Chelsea, care ar fi fost în număr de 20.

Saudi Media Group, în spatele căruia se află Mohamed Alkhereiji, a propus suma de 3 miliarde de euro pentru cumpărarea clubului Cheslea, însă cei de la Raine Group au refuzat.

Motivul ar fi că proveniența banilor șeicilor este pusă sub semnul întrebării, ceea ce ar presupune realizarea unui audit.

Raine Group a refuzat propunerea avantajoasă a celor de la Saudi Media Group, pentru că vânzarea clubului londonez ar trebui să se realizeze cât mai repede, fără să fie făcută o analiză amănunțită asupra banilor, așa cum s-a întâmplat la cumpărarea clubului Newcastle, de către Mohammed Bin Salman.

Khalid Al Khudair, unul dintre membrii Saudi Media Group, a confirmat că afacerea Chelsea a căzut, dar va fi mereu aproape de clubul londonez.

”Am făcut tot posibilul. Dezamăgiți, dar vom continua să sângerăm în culoarea albastru”, a transmis Khalid Al Khudair, citat de metro.co.uk.

Dacă marile grupuri de afaceri au propus sume de ordinul miliardelor de euro, John Terry, fost fotbalist la Chelsea și Lord Sebastian Coe, împreună cu Sir Martin Broughton, fostul președinte al lui Liverpool, sunt gata să ofere 300 de milioane de euro pentru o anumită parte din clubul deținut de Roman Abramovich.

John Terry a postat un mesaj pe rețele sociale în care prezintă modul în care vrea să se implice la formația de pe Stamford Bridge, alături de fanii clubului ”albastru”.

”Chelsea a fost o parte atât de importantă a vieții mele timp de 22 de ani.

Vreau să văd istoria și moștenirea clubului protejate pe măsură ce intrăm într-o nouă eră cu oameni care au aceeași viziune pe termen lung, de a construi cel mai bun club de fotbal din lume și înțeleg cât de important este ADN-ul nostru.

După ce m-am întâlnit și am auzit despre ce este vorba în consorțiul True Blues, am înțeles. Ei sunt un grup de fani ai lui Chelsea și deținători de abonamente de sezon care au creat un concept ce va completa și va ajuta orice ofertant care vrea să conducă clubul, adăugând în același timp o conexiune cu fanii și implicarea acestora în consiliu.

Această structură inovatoare este concepută pentru a include toți fanii Chelsea și pentru a ne proteja clubul. Sunt recunoscător pentru timpul și sprijinul acordat de proprietarii Chelsea Supporters’ Trust în acest sens și sperăm că vom aduce investitori în noua structură a clubului”, a transmis John Terry, pe Twitter.

Acum, rămâne de văzut în mâinile cui va ajunge destinul clubului care a câștigat sezonul trecut Liga Campionilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: