image
Sursa foto: jurnal.md

Reacția companiei „Nordgaz Furnizare”, lăsată fără licență de către ANRE: „Are loc o diversiune intenționată”

„Nordgaz Furnizare” consideră ilegală decizia ANRE privind suspendarea licenței companiei pentru furnizarea gazelor naturale.

Compania acuză ANRE că a încălcat simultan mai multe legi și reglementări. Furnizorul susține că nu a fost informat în timp util despre proiectul deciziei ANRE, astfel fiind lipsită de posibilitatea de a se pregăti pentru ședință și de a-și pregăti poziția și argumentele în apărarea sa.

Totodată, potrivit „Nordgaz Furnizare”, ANRE n-a avut dreptul să emită o asemenea decizie, dar trebuia să se adreseze în instanța de judecată.

„În ce privește încălcarea ce i-a fost înaintată companiei NORDGAZ FURNIZARE, anume inacțiunea VESTMOLDTRANSGAZ a dus la formarea dezechilibrului în sistemul de transport al gazelor naturale al Republicii Moldova, într-un volum de 19 metri cubi de gaze naturale. Până în prezent, compania noastră n-a primit confirmarea acestui dezechilibru. Îndeplinind cerințele stabilite ale ANRE, NORDGAZ FURNIZARE a încercat de nenumărate ori să asigure plata garanției financiare pentru a participa la licitația de vânzare a capacităților de intrare în sistemul de transport al gazelor al Moldovei și transportarea gazelor naturale până la lansarea livrărilor fizice ale gazelor naturale, și anume la 20.12.2023 și, repetat, la 21.12.2023. Cu alte cuvinte, NORDGAZ FURNIZARE a fost pregătită totalmente de livrarea fizică a gazelor naturale, achiziționând capacitățile de transportare a gazelor naturale pe teritoriul Ucrainei până la hotarul cu Republica Moldova începând cu data de 20.12.2023. Însă, prin acțiunile sale, VESTMOLDTRANSGAZ a perturbat furnizarea”, susține compania.

Conducerea „Nordgaz Furnizare” consideră că „are loc o diversiune intenționată și o blocare a activității sale din partea operatorului sistemului de transport al gazelor naturale Vestmoldtransgaz și ANRE” și anunță că aceste decizii vor fi atacate în instanță.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: