image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

Salariile demnitarilor ar putea fi făcute publice în fiecare an // DOC

Salariile demnitarilor vor fi făcute publice anual. Un proiect de lege în acest sens, semnat de deputații PAS Dumitru Alaiba și Radu Marian, a fost înregistrat la Parlament.

Este vorba de salariile persoanelor cu funcții de demnitate publică, ale personalului din cabinetul persoanelor cu funcții de demnitate publică, a funcționarilor publici de conducere de nivel superior și a conducătorilor și adjuncților conducătorilor instituțiilor publice din subordinea Guvernului.

„Asigurând o transparență la capitolul remunerării funcționarilor și demnitaroilor, vom rezponsabiliza instituțiile statului să ofere rezultate palpabile societății, dar și să-și justifice într-un mod mai public necesitățile financiare sau chiar însăși existența. Sentimentul societății e că instituțiile statului nu întotdeauna acționează în interesul oamenilor”, se arată în nota informativă a proiectului.

Astfel, Ministerul Finanțelor va publica pe pagina sa web, până pe data de 1 mai a fiecărui ani, suma totală a remunerării (salarii, indemnizații, compensații, etc).

Noutăţile partenerilor

comentarii: