image
Sursa foto: Twitter

Rusia continuă războiul din Ucraina, dar Roman Abramovich e chemat să investească. ”Să facă un club Chelsea și aici”

Pe 2 martie 2022, patronul lui Chelsea, Roman Abramovich (55 de ani), a anunțat că vinde Chelsea, iar o săptămână mai târziu a fost trecut pe lista oligarhilor sancționati de Marea Britanie, ceea ce a coincis cu ”înghețarea” tuturor activelor.

Oligarhul rus, care a fost observat pe un aeroport din Israel, din capitala Tel Aviv, el având și cetățenia acestei țări încă din 2018, a primit o ofertă neașteptată chiar din Rusia.

Dmitry Svishchev (52 de ani), șef în cadrul Comitetului de Educație Fizică și Sport din Duma de Stat a Rusiei, i-a propus lui Abramovich să continue în fotbal, dar la el acasă. Concret, omului de afaceri i s-a propus să devină investitor al unei echipe de top din Moscova.

”Autoritățile britanice au mers prea departe. Interdicțiile lor nu îi afectează doar pe ruși, ci și pe propriii fani. Cum să le interzici să îl susțină pe omul care a luat Chelsea de jos și a dus-o în vârful fotbalului?

A investit mulți bani și timp în clubul ăla. Ar trebui să îl respecte.

Pe de altă parte, noi credem că o persoană cu experiența lui Roman Abramovich va fi acum gata să își îndrepte atenția spre fotbalul din Rusia, să investească și să creeze aici un club de cel mai înalt nivel. Să facă un club Chelsea și aici”, a spus Svischev, conform Sport-Express.

Publicația din Rusia susține că Abramovich ar putea investi la CSKA Moscova, club pe care l-a mai finanțat în trecut.

Patronul lui Chelsea a fost inclus pe lista de sancțiuni a Marii Britanii și caută acum să vândă clubul. Recent, mai multe personaje din lumea fotbalului au vorbit despre oligarhul rus, iar Glen Johnson (37 de ani) a oferit și el o anecdotă despre Abramovich.

Retras de doi ani din activitate, cel care a adunat 52 de selecții la naționala Angliei a povestit un episod din 2009, cu Abramovich în prim-plan. Fostul fundaș lateral a dezvăluit că rusul s-a prezentat în persoană la casa lui pentru a-l convinge să semneze cu Chelsea.

Atunci, Johnson juca la Portsmouth și era în atenția mai multor cluburi importante, printre care și cel de pe Stamford Bridge, unde mai jucase anterior în două rânduri.

"Am avut câteva opțiuni când am plecat de la Portsmouth, iar o revenire la Chelsea sau o mutare la Manchester City erau în cărți înainte să o aleg pe Liverpool. M-am trezit cu Roman Abramovich și ai lui acasă la mine și au încercat să mă aducă înapoi, au fost foarte aproape să reușească.

Prima la masă a fost Tottenham, dar oferta a venit pe la jumătatea sezonului. Lucrurile nu s-au concretizat spre finalul ediției, apoi aș spune că cei de la Chelsea au fost cei care și-au exprimat un interes deosebit pentru mine, apoi Manchester City și, în final, Liverpool. Alegerea m-a ajutat pe mine și pe familia mea", a povestit Johnson, confom Daily Star.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: