image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Usatâi atenționează că se urmărește fraudarea turului II: „Oamenilor li se propun câte 500 de lei pentru a-l vota pe Dodon”

Renato Usatâi atenționează organizațiile internaționale care monitorizează alegerile prezidențiale, că pe 15 noiembrie vor avea loc fraudări masive. Usatâi susține că oamenilor din diferite localități ale Republicii Moldova li se propun câte 500 de lei pentru a-l vota pe Igor Dodon. Moldovenii care muncesc în Federația Rusă sunt speriați că dacă nu vor vota pentru Dodon, vor fi deportați. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă.

Renato Usatâi susține că pe 15 noiembrie vor fi fraudate alegerile prezidențiale atât la secțiile de votare pentru regiunea transnistreană cât și în Federația Rusă.

Oamenii care muncesc în Federația Rusă sunt speriați că vor fi deportați dacă nu vor ieși la vot pe 15 noiembrie și dacă nu-l vor vota pe Dodon. Sunt și alte tipuri de intimidări. Stimați cetățeni, veniți la vot și nu vă temeți de acest culioc, deoarece în cabina de vot veți fi doar dvs”, a declarat fostul candidat la fotoliul de președinte.

Usatâi face apel către toate organizațiile internaționale care monitorizează alegerile prezidențiale, menționând că adevăratele fraudări vor avea loc pe 15 noiembrie, atât la secțiile de vot deschise pentru Transnistria, cât și în Federația Rusă.

Dodon, ca moldovan, a decis să nu achite de două ori. Vocea lui disperată din utlimele zile transmit un mesaj clar, că el va pierde aceste alegeri. Înainte de conferința de presă, am fost contactat de reprezentanții noștri din diferite sate și orașe din RM. Se propun câte 500 de lei pentru a-l vota pe Dodon. În raioanele din nordul RM, li se spune la oameni că „Ustatâi e cu noi”. El pur și simplu nu spune deschis acest lucru”, susține acesta.

Usatâi recunoaște că niciodată nu a fost fanul Maiei Sandu, dar nu poate permite ca „un culioc care deja e boțit să conducă încă patru ani RM.”

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: