image
Sursa foto: Profimedia

Novak Djokovic, OUT de la Australian Open! Prima reacție a lui Jannik Sinner, după succesul istoric

Novak Djokovic (36 de ani, 1 ATP) a ratat șansa de a-și trece în cont al 25-lea turneu de Grand Slam din carieră, după ce a fost învins de Jannik Sinner (22 de ani, 4 ATP) în semifinalele Australian Open, scor 1-6, 2-6, 7-6, 3-6.

Jannik Sinner s-a impus după trei ore şi 22 de minute de joc în faţa lui Djokovic, punând capăt seriei de 33 de victorii consecutive ale sârbului la Australian Open. Raportul mingilor direct câştigătoare a fost echilibrat (32-31 pentru Djokovic), dar liderul mondial a făcut multe erori neforţate (54-28).

”Cred că avem stiluri de joc similare. Trebuie, în primul rând, să returnezi cât de multe mingi cu putință. Servește extraordinar, așa că am încercat să ghicesc puțin direcțiile servelor sale. Nu o să vă dezvălui tacticile mele, dar am încercat să îl împing departe de teren și să îl plimb lateral.

Așteptam cu nerăbdare acest meci. Am pierdut în fața lui Djokovic în semifinale la Wimbledon și cred că am învățat multe din asta. Victoria face parte din procesul meu de învățare și mă bucur că îl pot împărtăși cu voi”, a spus Sinner, imediat după meci.

Italianul va disputa duminică prima sa finală de Grand Slam, împotriva câştigătorului meciului dintre rusul Daniil Medvedev şi germanul Alexander Zverev.

Aceasta este a treia victorie obţinută de Jannik Sinner în ultimele patru confruntări cu Novak Djokovic, în faţa căruia s-a mai impus la Turneul Campionilor, în faza grupelor (înainte ca sârbul să-şi ia revanşa în finală), iar apoi de două ori în cursul întâlnirii de Cupa Davis dintre Italia şi Serbia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: