image
Sursa foto: jurnal.md

Trei bande cu același slogan // Mai pe scurt

MAI PE SCURT, gata, deja e clar și pentru copii, pe cine vrea să vadă Plahotniuc în viitorul Parlament. Trei bande – a lui, a lui Dodon și a lui Șor. Trei care, de fapt, sunt una. Vedeți că ei deja nici nu mai ascund că sunt o apă și un pământ, o coaliție, toate trei bande au același slogan. Și Dodon este „pro-Moldova”, și Plahotniuc e ”pro-Moldova” și Șor este de asemenea „pro-Moldova”.

Deci să fie clar pentru toată lumea, la 24 februarie n-o să votați candidații lui Șor, ai lui Dodon și ai lui Plahotniuc. Toți ăștia vor fi făcuți de o mamă și pe mama asta o cheamă Plahotniuc… Vedem că în ultimul timp Dodon intră din ce în ce mai mult în rolul de băiat supărat „pe guvernanți”. Că el așa zice întotdeauna „ei, guvernanții”. Sau mai zice „Candu”, „Filip”, niciodată nu rostește numele lui Plahotniuc. Când este întrebat de jurnaliști despre Plahotniuc, Dodon cică „Voi iară cu Plahotniuc!” Deși eu mă gândesc că până la 24 februarie Plahotniuc, totuși, o să-i dea voie lui Dodon să-l ciupească așa un pic, să-l critice. Trebuie să-și facă față.

De Șor nici nu mai zic nimic, acesta nu-l critică nici pe Plahotniuc, nici pe Dodon, nici pe guvernanți, ăsta bate ca smintitul în Maia Sandu, Andrei Năstase și în noi, jurnaliștii.

Eu știu că țara asta e plină de orbi, care chiar dacă văd ceva, nu cred în ceea ce văd. Și ce dacă ei văd și aud că ăștia trei sunt legați între ei și tustrei se repetă unul pe altul, ca papagalii, că sunt „pro-Moldova”?! Unora dintre acești orbi le place să creadă că după alegerile de la iarnă Dodon o să lupte cu Plahotniuc, altora li se pare că dacă Șor ajunge în Parlament o să le vândă și lor ceva mai ieftin și bun, fie un cârnăcior, fie o tușonkă, fie o Lazariuc. Numai că eu o să-i întreb a suta oară: da cine i-a făcut pe ăștia doi – Dodon și Șor – pe unul președinte și pe altul primar? Dodon a devenit președinte grație milioanelor din Rusia primite prin Bahamas, și grație alegătorilor din Transnistria aduși și plătiți să-l voteze. Credeți că Plahotniuc nu are pregătite dosare cu milioanele din Bahamas și alegătorii din Transnistria cumpărați?! Mai departe. Cine l-a făcut pe Șor primar la Orhei? La 6 mai 2015 Șor este arestat, iar peste o săptămână el cică vrea să candideze primar la Orhei. După care a început să împartă cârnăciori și pâine socială. Da vă amintiți să fi făcut el măcar vreo binefacere înainte de a fi arestat? Și oare mai împărțea el astăzi cârnăciori și mai organiza concerte în Italia, dacă nu-i dădea voie Plahotniuc?

MAI PE SCURT, trebuie să fii oaie ca să te lași de bună voie mâncată de lup. Și trebuie să fii mare oaie ca să-i deschizi lupului cu mânuța ta poarta stânei ca el să le mănânce și pe celelalte oi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: