image
Sursa foto: media-azi.md

Șeful Redacției Actualități de la radioul public, despre gafa cu mesajul de Revelion al Maiei Sandu: „A fost un sabotaj”

După ce directorul Teleradio-Moldova, Vlad Țurcanu, a anunțat astăzi că a declanșat o anchetă de serviciu după mai multe greșeli admise la radioul public, șeful Redacției Actualități a venit cu o reacție și afirmă că difuzarea în noaptea de Revelion a unui mesaj vechi al președintelui Maia Sandu a fost „un sabotaj” pregătit din timp.

Adrian Petcu prezintă, într-o postare pe Facebook (vezi mai jos), acțiunile sale din ziua de 31 decembrie 2021, pentru plasarea mesajului de Revelion al președintelui Republicii Moldova. Totodată, el a prezentat detalii tehnice privin mișcările de pe server în legătură cu acest caz.

„Acest sabotaj a fost pregătit foarte minuțios din timp, deoarece administrația nu a găsit un motiv plauzibil pentru a mă concedia. Sunt șef la Actualități din 2011, iar de atunci nu am avut vreo monitorizare în care Redacția să fie acuzată de neprofesionalism. Nu au fost pretenții nici din partea opoziției nici din partea guvernării (s-au mai schimbat cu locurile între timp), dacă e să ne referim inclusiv la perioadele electorale. Dimpotrivă, am muncit în condiții extreme pe parcursul acestor ani, cu salarii mizere, și cu fluctuații de cadre record”, a menționat Petcu.

Șeful Redacției Actualități mai spune că, la câteva zile după numirea în funcție a noului director general la Teleradio Moldova, a fost chemat și i s-a cerut să plece din funcție.

„Ultimativ – „nu pleci de bună voie, te dau afară pe articol. Îți fac o favoare prin faptul că te-am prevenit”. Cu o explicație simplă – această funcție este promisă unei alte persoane. Nu m-am opus. Singurul lucru pe care l-am cerut a fost să fiu disponibilizat (pentru această variantă Codul Muncii prevede niște garanții), deoarece din declarațiile lui am înțeles că instituția va fi reorganizată”, a adăugat Adrian Petcu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: