image
Sursa foto: maib.md

Maib a lansat al doilea val de echipe agile WoW: cele două orchestre și șapte banduri continuă transformările

Acum o lună, maib a anunțat despre lansarea a alte două orchestre și șapte banduri care vor funcționa după modelul agile WoW, dezvoltând și creând servicii și produse inovatoare.

Timp de patru săptămâni cei 60 de angajați maib din cadrul orchestrelor noi create au avut parte de traininguri și sesiuni de instruire (agile bootcamps), inclusiv cu experți și consultanți internaționali, care i-au ghidat cum să aplice specificul activității agile WoW în activitatea de zi de zi și i-au molipsit de pasiunea pentru noul stil de lucru modern și inovator.

maib.mdmaib.md

Cel de-al doilea val are o structură ierarhică similară primelor echipe:

· Orchestra Retail Daily Banking este constituită din Leader de Orchestră, Leader Tehnic de Orchestră, Agile Coach și trei Banduri dedicate dezvoltărilor pe linia Retail.

· Orchestra Business Banking Segment este constituită din Leader de Orchestră, Agile Coach și patru Banduri dedicate dezvoltării de produse IMM.

maib.mdmaib.md

Giorgi Shagidze, Președintele maib:

„Lansarea noilor orchestre agile demonstrează că suntem pe drumul cel bun. Ceea ce urmărim în tot acest proces este să ne transformăm într-o companie centrată pe client, care creează experiențe de nivelul următor. Așteptările clienților evoluează, climatul concurențial crește, tocmai de aceea regândim modul în care activăm, abordările de care ne conducem și oferim produse și servicii care să răspundă și să devanseze așteptările clienților. Le doresc mult succes noilor orchestre agile și sunt convins că realizările lor vor face diferența ca plus valoare și abordare centrată pe client.”

Noile orchestre vor fi concentrate pe optimizarea proceselor, lansarea produselor, a funcționalităților noi și pe îmbunătățirea experienței clienților.

maib.mdmaib.md

Marcel Teleucă, Vicepreședinte maib, Sponsor al proiectului:

„Prin acest nou val de lansare a echipelor agile extindem considerabil aria de acoperire a proceselor business din bancă. Primele orchestre au obținut deja beneficii și rezultate lucrând agile WoW, iar lista performanțelor continuă. Adresez felicitări primelor band-uri lansate în luna mai și le urez un start reușit și realizări celor din valul doi. Le mulțumesc membrilor echipei de transformare pentru implicarea de zi cu zi în proiect și pentru organizarea excelentă a evenimentului de lansare a noilor orchestre”.

Amintim că primele orchestre agile au fost lansate în luna mai a.c., primele rezultate fiind raportate în cadrul evenimentului QBR (Quarterly Business Review) Market Place desfășurat recent.

maib.mdmaib.md

De ce maib a inițiat transformarea agile?

Există mai multe motive care ne-au determinat ca bancă să inițiem transformarea agile. Iată doar câteva:

1. Lumea se schimbă în ritm amețitor și e necesar să ne schimbăm și noi ca structură, model de lucru, cultură internă, ca mentalitate, să devenim agili, flexibili, astfel încât să fim mereu orientați către clienți, răspunzând așteptărilor și necesităților lor și să putem să ne adaptăm rapid la schimbările mediului în care activăm.

2. Progresul tehnologic, fintech ne motivează să accelerăm, să dezvoltăm și inovăm permanent.

3. „Războiul pentru talente”, dacă ne dorim să atragem și să păstrăm cei mai buni angajați – e necesar să le oferim un model și un mediu de lucru inovativ și experiențe profesionale deosebite, iar agile WoW este una dintre ele.

maib.mdmaib.md

Maib este prima bancă din Moldova și regiune care demarează un proces complex de implementare a agile, care va contribui la transformarea modului de activitate a băncii, urmărind crearea unui nou standard al experienței clienților pentru a le face viața mai simplă, mai bună și mai mobilă.

maib.mdmaib.md
maib.mdmaib.md
maib.mdmaib.md
maib.mdmaib.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: