Inițial, ultimul act ar fi trebuit să aibă loc pe 30 mai, la Istanbul, iar ulterior a fost amânat pentru 27 iunie. Din cauza prelungirii stării de urgență pe aproape tot continentul, UEFA a precizat că va reveni cu un nou termen, la o dată ulterioară.

Forul condus de Aleksander Ceferin pare că s-a oprit asupra datei de 29 august, pentru finala Ligii Campionilor, scrie BBC. UEFA va organiza mai multe ședințe, săptămâna viitoare, în care ar urma să anunțe noul termen.

UEFA insistă ca toate campionatele să se încheie pe teren, prin disputarea tuturor meciurilor rămase, iar finalele Ligii Campionilor și Europa League să aibă loc ulterior, la finalul lunii august.

Forul european ia în calcul două scenarii pentru încheierea actualului sezon din Liga Campionilor.

Primul prevede ca meciurile din sferturile de finală și semifinale să se dispute normal, în dublă manșă, în iulie și august.

A doua variantă este una inedită, în care partidele rămase de disputat s-ar juca într-o singură manșă, după finalul campionatelor interne, într-un soi de miniturneu, care va dura o săptămână.

Toate detaliile ar urma să fie stabilite în cadrul ședințelor pe care UEFA le va organiza alături de cei 55 de membri afiliați, săptămâna următoare.

Bayern Munchen-Chelsea, Juventus-Lyon, Manchester City-Real Madrid și Barcelona-Napoli sunt cele patru partide retur din optimile Ligii Campionilor rămase de jucat.