image
Sursa foto: Profimedia

Grupul Wagner a început să recruteze deținuți politici pentru a lupta în Ucraina

Grupul de mercenari Wagner a început să recruteze deținuți politici din închisorile cecene, pentru a fi trimiși să lupte în Ucraina, a anunțat luni statul major al armatei ucrainene.

„Conform serviciului de informații al armatei ucrainene, grupul de mercenari Wagner a început să recruteze prizonieri din instituțiile de corecție ale republicii cecene, parte a Federației Ruse, majoritatea celor recrutați fiind deținuți politici”, se arată într-o postare publicată pe contul de Facebook al conducerii armatei ucrainene, transmite Digi24.

Mai exact, conform surselor ucrainene, este vorba despre colonia penitenciară nr. 3 din orașul Argun, Cecenia și colonia penitenciară numărul 2 din satul Cernokozovo, Cecenia.

Peste 50 de deținuți politici din aceste colonii au fost deja „mobilizați” pe frontul din Ucraina. Grupul de mercenari Wagner continuă să aibă un rol important în luptele de uzură de lângă orașul Bahmut, din zona Donețk.

În ultimele luni, mercenarii rușii au dezvoltat mai multe „tactici brutale” ofensive în care deținuții sunt folosiți pe post de luptători de sacrificiu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: