Pachetul de documente, inclusiv schița proiectului și actele necesare pentru dobândirea titlului de proprietate asupra terenului pentru construcția noului Terminal de pasageri al Aeroportului Internațional Chișinău (AIC), a fost transmis Primăriei mun. Chișinău în vederea obținerii Certificatul de urbanism, se precizează într-un comunicat de presă al Aeroportului.

„Proiectul este unic în Republica Moldova. Până acum, ceva similar nu a fost construit în țara noastră”, se se arată în comunicat

Viitorul Terminal ar urma să aibă o suprafață nu mai mică de 32 mii de metri pătrați și va putea deservi anual 4,2 milioane de pasageri, cu posibilitatea de extindere până la 4,5 milioane de pasageri către 2035. De asemenea, va fi amenajată o parcare auto, inclusiv pentru transportul public.

Potrivit comunicatului, construcția va fi executată în mare parte din sticlă și metal, iar terminalul va avea trei nivele sub cota zero și trei nivele deasupra cotei zero.

Precizăm că, la sfârșitul lui decembrie 2019, s-a anunțat că oligarhul rus Andrei Goncearenko este noul beneficiar al „Komaksavia Airport Invest” Ltd., deținător al 95% din acțiunile Avia-Ivest.

S-a întâmplat în condițiile în care fostul Guvern condus de Maia Sandu a cerut în instanță anularea contractului ce concesiune a Aeroportului