image
Sursa foto: NADEJDA ROSCOVANU

Deputații care nu vorbesc limba română, îndemnați să se înscrie la cursurile gratuite lansate de Ministerul Educației

Deputații care nu cunosc și nu vorbesc limba română sunt îndemnați să se înscrie la programul de studiere a limbii române, lansat recent de Ministerul Educației și Cercetării.

„Vreau să îndemn colegii din Parlament care poate nu cunosc la fel de bine limba română să se încrie. Cursurile sunt gratuite. Sunt mai mulți colegi aici. Cred că ar fi bine, ar fi util să învățăm limba română”, a menționat deputatul PAS Radu Marian.
„Nu că e de bine, dar chiar ajută și la condiția... Vă mulțumim. N-am știut că a fost lansat proiectul”, a comentat și speakerul Igor Grosu.

Precizăm că mai mult de 1700 de persoane s-au înscris până acum la programul de studiere a limbii române, lansat pe 5 mai de Ministerul Educației și Cercetării.

Înscrierea la cursuri se va face până pe 26 mai, prin completarea unui formular online. Dacă acest lucru nu este posibil, persoanele interesate pot merge la instituția de învățământ din localitate, în perioada 10 – 26 mai, în zilele de lucru, pentru a fi ajutate să completeze cererea.

Potrivit Ministerului Educației, cursurile sunt gratuite și vor fi organizate atât cu prezență fizică, cât și online, în mai multe localități stabilite conform cererilor depuse de solicitanți.

Noutăţile partenerilor

comentarii: