image
Sursa foto: Jurnal.md

Aprobat de Guvern: Bursele studenților care au ales specialitatea „științe ale educației”, dublate

Studenții care aleg specialitatea „Științe ale educației” vor avea burse duble, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat astăzi de Guvern.

Proiectul prevede dublarea burselor studenților de la ciclul I, licență, studii din bugetul de stat, domeniul Educație, după cum urmează: pentru toti studenții de la specialitățiile din Educație: categoria I - 2810 lei; categoria II - 2400 de lei, categoria III - 2200 de lei, iar in anii terminali pentru acești studenți se stabilește bursa: categoria I - 3280 de lei; categoria II - 2800 de lei; categoria III - 2570 de lei.

Pentru lunile noiembrie și decembrie curent, au fost identificate, prin redistribuire, 4,6 milioane de lei pentru majorarea burselor a peste 3 mii de studenți.

Totodată, pentru anul 2024, impactul financiar pentru dublarea cuantumului acestor burse este estimat la 34,1 milioane delei, mijloace financiare care vor fi asigurate prin redistribuirea economiilor identificate in cadrul programelor de cheltuieli ale Ministerului Educației.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: