image
Sursa foto: Profimedia

Tonga va intra în izolare după ce două cazuri noi de Covid au fost înregistrate în capitala Nuku’alofa

Prim-ministrul Siaosi Sovaleni a declarat că ambele cazuri au fost detectate în port, unde au sosit ajutoare umanitare în urma recentei erupții vulcanice și a tsunami-ului.

Națiunea din Pacificul de Sud nu a avut antecedente cu Covid-19 până acum.

Până acum, toate livrările de ajutoare acolo au fost gestionate folosind protocoale fără contact direct, pentru a opri răspândirea virusului.

Marți seara, Sovaleni s-a adresat național, și a spus că Tonga va intra în izolare de la ora locală 18:00 (05:00 GMT) miercuri, situația fiind revizuită la fiecare 48 de ore.

„Cea mai importantă problemă în acest moment este încetinirea și oprirea celor care au fost afectați”, a spus el, adăugând că „nici o barcă nu va mai avea voie să meargă de la o insulă la alta, nu mai există zboruri (interne) cu avionul”.

Națiunea insulară îndepărtată a fost unul dintre puținele locuri din lume care a scăpat relativ nevătămată de Covid, rămânând în mare parte lipsită de viruși, cu excepția unui singur caz care a fost detectat în octombrie, conform MSN.

Dar după ce o erupție vulcanică a declanșat un tsunami care a devastat națiunea, Tonga a fost puternic dependentă de ajutorul umanitar străin, condus de țări precum Australia și Noua Zeelandă, pentru aprovizionarea cu apă potabilă proaspătă, truse de adăpost și echipamente de salvare.

comentarii: