image
Sursa foto: Profimedia

Surpriza anului în tenis! Carlos Alcaraz, eșec istoric la Roma

Spaniolul Carlos Alcaraz (20 de ani, locul 2 ATP) a fost eliminat surprinzător în turul trei al turneului pe zgură de la Roma, de categorie Masters 1.000, de către maghiarul Fabian Marozsan (23 de ani, 135 ATP).

Fabian Marozsan a produs una dintre marile surprize din ultimii ani, așa cum titrează site-ul ATP, și l-a învins pe Carlos Alcaraz cu scorul 6-3, 7-6 (4).

Marozsan a jucat foarte bine și a reușit 30 de lovituri câștigătoare. Maghiarul a comis doar 7 erori neforțate. Alcaraz a avut 15 lovituri câștigătoare și 8 erori neforțate.

Carlos Alcaraz, care va reveni pe locul 1 ATP de săptămâna viitoare, încheie o serie de 11 victorii consecutive pe zgură. A câștigat trofeele de la Barcelona și Madrid.

Carlos Alcaraz nu mai pierduse împotriva unui jucător din afara TOP 100 ATP de aproape 19 luni. Pe 4 noiembrie 2021, spaniolul a fost învins de către Hugo Gaston la Masters-ul de la Paris.

Fabian Marozsan este la cel mai important moment din carieră. Venit din calificări, jucătorul născut la Budapesta joacă în premieră pe tabloul principal al unui turneu ATP și n-a fost niciodată între primii 100 de tenismeni ai lumii.

Fabian Marozsan este primul jucător din Ungaria care ajunge în “optimi” la Roma în ultimii 42 de ani, după ce a învins în premieră un jucător de Top 10 ATP.

Croatul Borna Coric (26 de ani, locul 16 ATP) este următorul adversar pentru Fabian Marozsan la Roma.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: