image
Sursa foto: Jurnal TV

Mii de certificate de vaccinare false, emise de medicii din R.Moldova; Nemerenco: „Avem nume de familii”

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a declarat în cadrul emisiunii „Secretele Puterii”, de la Jurnal TV că în urma unei anchete interne au fost depistate mii de cazuri de emitere a certificatelor de vaccinare false. În această schemă ar fi implicați medici și asistenți medicali din diferite regiuni ale țării.

„Imediat după ce am venit la Minister am inițiat o anchetă internă, avem sistemul informațional și vreau să vă spun cu groază că am depistat mii de suspecți pe aceste cazuri în care avem numele pacientului, avem numele registratorului, avem absolut toate numele. Toată informația a fost prezentată CNA, Procuraturii Anticorupție, am rugat să intervină și alte structuri, am colaborat cu SIS-ul. Vreau să fac un apel, pentru că aici deja sunt depășite atribuțiile Ministerului Sănătății. Avem informații din teritorii despre nume de familii, de medici, de asistenți medicali, de centre de sănătate, în care acest business a fost deja pus pe roate. Au fost conectați registratorii și asistenții medicali cu scheme conduse de oameni din lumea interlopă. Toate aceste nume noi le avem, toate sunt transmise ofițerilor, mai departe Ministerul Sănătății nu mai are câmp de manevre, este vorba de adunare de probe care ar demonstra toate suspiciunile noastre. Din păcate, CNA, trebuie să recunoaștem, a cam frânat, nu s-a autosesizat, conducerea CNA nu a considerat această problemă ca fiind de mare importanță”, a spus Nemerenco.

Potrivit Alei Nemerenco, persoanele implicate în această schemă vor fi trase la răspundere penală pentru fals în acte publice și vor face închisoare de la 2 până la 7 ani.

Noutăţile partenerilor

comentarii: