image
Sursa foto: jurnal.md

ANRE: Creșterea prețurilor la carburanți este influențată de majorarea cotațiilor la bursele internaționale

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță că se atestă un trend continuu de apreciere a cotațiilor la carburanți la bursele internaționale.

În ultima lună cotațiile Platts la benzină au crescut cu +13%, de la 720 $/tona până la 815 $/tona. În cazul motorinei creșterea este de +15%, de la 740 până la 855 $/tona. În consecință, prețurile la carburanți s-au majorat constant ajungând până la valorile înregistrate ultima dată în intervalul lunilor octombrie-noiembrie 2023, atunci când cotațiile Platts se aflau la același nivel.

Pentru 9 februarie, prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard sunt stabilite la nivelul de: 24,31 lei/litru - pentru benzina COR 95 (+4 bani); 22,39 lei/litru - pentru motorina standard (+9 bani).

ANRE precizează că urmărește îndeaproape evoluțiile la bursele petroliere internaționale și asigură consumatorii de corectitudinea calculării zilnice a prețurilor stabilite pentru procurarea carburanților.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: