image
Sursa foto: Profimedia

Cele patru recorduri pe care Novak Djokovic le poate stabili la Australian Open

Sârbul, care are în palmares 24 de trofee de Grand Slam, s-a antrenat în mod normal în ultimele zile, fără să dea vreun semn de durere la încheietura mâinii drepte, care i-a perturbat evoluţiile la United Cup, competiţie desfăşurată recent.

Djokovic deține recordul pentru cele mai multe titluri câștigate de un jucător din circuitul ATP la Australian Open, 10. Totuși, sârbul poate egala performanța lui Margaret Court, singura care a triumfat de 11 ori la Melbourne.

De asemenea, liderul mondial ar putea să își îmbunătățească recordul pentru cele mai multe finale de Grand Slam jucate. Sârbul a ajuns de 36 de ori în ultimul act la acest competiții. Este important de precizat că Djokovic a câștigat toate finalele pe care le-a disputat la Australian Open.

În cazul în care își va apăra titlul, liderul clasamentului ATP s-ar apropia la o singură victorie de recordul lui Federer, care a câștigat 369 de meciuri în turneele de Grand Slam.

Dacă sârbul va triumfa la Melbourne, ar ajunge la 72 de titluri cucerite pe hard și l-ar depăși pe Federer în acest clasament, care are 71 de turnee câștigate pe această suprafață. Djokovic are și cel mai bun procentaj de victorii la Australian Open, 91,8%.

Poate cel mai important record pe care îl poate stabili Djokovic este cel al titlurilor de Grand Slam câștigate. Sârbul și Margaret Court sunt singurii jucători din istorie care au câștigat 24 de astfel de turnee. Liderul mondial are șansa să devină unic în istorie, cu 25 de titluri de Grand Slam, potrivit eurosport.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: