image
Sursa foto: ukr.net

Kievul susține că Rusia a format o unitate specială, numită „Storm Gladiator”, formată din bărbați condamnați la închisoare

Kievul informează că Rusia a format o nouă unitate specială, numită “Storm Gladiator”, formată din bărbați condamnați la închisoare, cu pregătire militară.

O subunitate a Forțelor Armate Ucrainene transmite că este vorba despre un batalion privilegiat semi-secret, format din câteva sute de deținuți cu experiență pe câmpul de luptă, denumit “Gladiatorii”, în onoarea unui fost general al Armatei 58, cunoscut sub numele de ”Spartak”..

“Batalionul este comandat de un fost polițist condamnat pentru o crimă brutală. Pentru această unitate sunt selectate persoane cu un nivel ridicat de pregătire fizică, cu experiență de serviciul în cadrul forțelor de securitate, precum și persoane cu experiență pe câmpul de luptă”, a precizat Serviciul Central de Securitate din Ucraina, scrie Biziday.

Kievul mai transmite că aceștia sunt antrenați în special de foști soldați Wagner și de soldați din subordinea liderului cecen Ramzan Kadîrov.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: