Numărul oficial de 101 de cadre medicale decedate din cauza COVID -19 a fost raportat în Parlament de către Liudmila Letnikova, un înalt funcţionar în Ministerul Sănătăţii, citată de agenţia de presă Interfax.

Potrivit acesteia, este pentru prima dată de la începutul pandemiei când astfel de informaţii sunt făcute publice în Rusia.

O altă listă, deţinută din aprilie de către medici ruşi, raporta marţi 293 de decese cauzate de coronavirus în rândul cadrelor medicale în ţară, a treia în ceea ce priveşte numărul de infecţii, după Statele Unite şi Brazilia.

Site-ul de informaţii rus Mediazona a anunţat, la rândul său, că 186 de cadre medicale care au murit de coronavirus, fiind excluşi de pe listă medicii care nu mai lucrau când au murit şi pe cei care se aflau în străinătate.

Preşedintele Vladimir Putin a declarat marţi că apogeul pandemiei a trecut în Rusia şi că situaţia a rămas ''în general stabilă în ţară'', cu peste 362.000 de cazuri de coronavirus detectate, între care 3.807 soldate cu decese.