image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Trei puncte de trecere a hotarului și-au sistat activitatea, în legătură cu deconectările de energie electrică din Ucraina

Din cauza lipsei energiei electrice și a unor defecțiuni tehnice la baza de date a autorității vamale din Ucraina, PTF Mirnoe-Tabaki, PTF Vulcănești-Vinogradovca și PTF Basarabeasca-Serpniovoe sunt cu activitatea sistată. În aceste circumstanțe, Poliția de frontieră a Republicii Moldova îndemnăm călătorii să dea dovadă de înțelegere și, din timp, să opteze pentru punctele de trecere a frontierei din preajmă.

Totodată instituția mai informează că în ultimele 24 de ore punctele de trecere a frontierei au fost traversate de 44 897 de persoane.

Cea mai tranziată frontieră a fost cu România – 23 794 traversări, la granița moldo - ucraineană fiind semnalate - 13 442 treceri și alte 7 661 traversări - la frontiera aeriană. 

Cu referință la traversarea frontierei de către cetățenii Ucrainei, a fost consemnat un număr total de 9 773 de treceri, dintre care 4 693 - pe sensul de intrare în R. Moldova. Totodată, numărul de 1 220 au constituit trecerile minorilor ucraineni.

În 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat patru treceri ilegale ale frontierei de stat și cinci persoane care au încălcat regimul punctelor de trecere și al zonei de frontieră;

Totodată au fost înregistrate patru documente de călătorie falsificate și două cazuri de trafic ilegal de bunuri.

Noutăţile partenerilor

comentarii: