image
Sursa foto: Getty Images

Anglia, cu patru echipe în sferturile Ligii Campionilor pentru prima oară după zece ani

Campionatul Angliei domină sezonul în Liga Campionilor. Patru formaţii din Premier League se află în sferturile de finală ale competiţiei, unde se mai află câte o echipă din Spania (Barcelona), Italia (Juventus), Olanda (Ajax Amsterdam) şi Portugalia (FC Porto).

2008-2009 este ultimul sezon în care Anglia a avut patru echipe între primele opt ale Europei. Niciuna nu a câştigat însă atunci trofeul. Barcelona a câştigat finala cu Manchester United, de la Roma, scor 2-0.

Premier League a mai fost aproape de această performanţă în urmă cu opt ani: a avut trei echipe în sferturile de finală în 2011, când finala a fost tot Barcelona - Manchester United, iar învingătoarea a fost tot gruparea blaugrana, scor 3-1.

Manchester City, Manchester United, Liverpool şi Tottenham sunt cele patru formaţii din Premier League care vor fi în urne la tragerea la sorţi a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor care va avea loc vineri, de la ora 13:00.

Câte trofee au echipele calificare în "sferturile" Ligii Campionilor

Porto 2

Manchester United 3

Ajax 4

Juventus 2

Barcelona 5

Liverpool 5

Tottenham 0

Manchester City 0

Când se joacă sferturile de finală ale Ligii Campionilor

Meciurile tur din sferturile de finală ale Ligii Campionilor se vor disputa pe 9 şi pe 10 aprilie, în timp ce returul este programat pentru 16, respectiv 17 aprilie.

Programul Ligii Campionilor în 2019

9/10 aprilie 2019: sferturi de finală, tur;

16/17 aprilie 2019: sferturi de finală, retur;

30 aprilie/1 mai 2019: semifinale, tur;

7/8 mai 2019: semifinale, retur;

Sâmbătă, 1 iunie: finala: - Estadio Metropolitano, Madrid

sursa: digisport.ro

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: