image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Focar de Covid în cadrul unei direcții a Poliției de Frontieră; 14 angajați confirmați pozitiv

Creșterea numărului de îmbolnăviri cu virusul de tip Covid-19 s-a răsfrânt și asupra Poliției de Frontieră. Potrivit unei note informative a instituției, la momentul actual 14 polițiști de frontieră s-au infectat cu virusul Covid Jumătate din numărul de îmbolnăviri sunt semnalate în Direcția regională NORD.

Conducerea Poliției de Frontieră, în colaborare cu specialistii din sanatate anunță că vor implementa noi măsuri de control pentru a opri răspândirea virusului printre angajați.

„S-a constatat că atât în RM, cât și în cadrul instituției, măsurile de protecție individuale sunt ignorate și mulți nu acceptă vaccinarea impotriva COVID-19, care protejează de formele grave ale bolii.

Procesul de imunizare în Poliția de Frontieră, care se derulează anevoios, în prezent înscrie o valoare medie de 44,6 % din totalul de angajați”, anunță instituția.

Polițiștii de frontieră au fost îndemnați să se imunizeze cu cele cinci tipuri de vaccin disponibile: AstraZeneca, Sputnik-V, Pfizer, Sinopfarm, Jonson&Jonson. „Toți doritorii din cadrul Poliției de Frontieră, dar și familiile acestora, se pot apropia la punctele medicale dislocate în sediul IGPF și sediile Direcțiilor regionale SUD, NORD, VEST și EST”, se mai spune în nota informativă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: