image
Sursa foto: nissangranby.com

Nissan recheamă un număr uriaș de vehicule

Nissan recheamă peste 460.000 de vehicule la nivel global, deoarece emblema capacului airbag-ului lateral șoferului se poate detașa în timpul declanșării, crescând riscul de rănire a ocupanților vehiculului.

Retragerea acoperă anumite vehicule Titan, Frontier, Xterra, Pathfinder și Armada din 2008-2011, precum și vehicule Quest 2008-09. Acesta afectează aproximativ 463.472 de vehicule, inclusiv 404.690 în S.U.A.; 17.214 în Canada; și 6.471 în Mexic, potrivit purtătorului de cuvânt al Nissan, Stephen O’Neil.

Emblema din rășină de pe capacele airbag-urilor laterale ale șoferului din vehiculele afectate poate avea „durabilitate redusă din cauza potențialelor variații ale procesului de producție al furnizorului de nivel 2” și poate dezvolta fisuri în timp, potrivit unui raport de rechemare transmis luni NHTSA.

Nissan a spus că a avut cunoștință de patru incidente care ar fi generat răni legate de această problemă, scrie Playtech.

„Proprietarii care au o emblemă slăbită, crăpată sau lipsă ar trebui să contacteze dealerul local autorizat Nissan pentru diagnosticare. Dacă inspecția consideră că este nevoie de remediere, un număr limitat de piese sau transport alternativ poate fi disponibil”, a spus O’Neil într-o declarație pentru Automotive News.

Dealerii au fost anunțați vineri cu privire la rechemare. Scrisorile prin care se anunță proprietarii cu privire la riscul de siguranță trebuiau trimise prin poștă până pe 10 aprilie. O a doua scrisoare va fi trimisă odată ce reparația este disponibilă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: