image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Năstase, la CMC: „Ceban umblă pe la toți consilierii, încercând să realizeze o majoritate în interesul său”

Edilul capitalei, Ion Ceban, dă târcoale consilierilor municipali pentru a încropi o majoritate în jurul său și al grupului politic din care face parte, afirmă liderul PPDA, Andrei Năstase, consilier în CMC.

„Tot spun că nu sunt bani. În campania electorală au tot ieșit și au spus că au bani. Au bani pentru transport, au bani pentru drumuri, au bani pentru iluminatul public, au bani pentru câinii vagabonzi, au bani pentru tot, au capacitatea de a aduce finanțări externe. Și astăzi vin aici și ne spun că nu au bani, iar pentru că nu au bani, au hotărât ei să gestioneze sărăcia în care ne-au adus împreună cu Partidul Socialiștilor”, a declarat Năstase, în cadrul ședinței de astăzi a CMC.

„În momentul de față, Ivan Ceban umblă pe la toți consilierii și încearcă să realizeze o majoritate în interesul său și al grupului politic din care face parte. Noi nu avem nevoie de majorități obscure, noi avem nevoie de majorități în interesul locuitorilor Chișinăului, în jurul unor proiecte foarte serioase de infrastructură, de transport, de iluminat public etc. Vă invit să nu dați curs acestor invitații obscure așa cum au făcut-o unii viceprimari, chiar dacă au avut votul PAS și PPDA”, a mai declarat Andrei Năstase.

Totodată, liderul PPDA a acuzat conducerea primăriei Chișinău că ratează bani care ar putea fi direcționați pentru dezvoltarea capitalei.

„Când vine Executivul astăzi și ne spune că nu sunt bani, întrebarea mea este ce s-a făcut în domeniul inventariei patrimoniului Chișinăului, fie că este vorba despre spații comerciale sau despre terenuri? Nimic. Potrivit celor mai recente rapoarte ale Curții de Conturi, primăria ratează zeci de milioane. Acest primar nu face absolut nimic pentru acumularea de fonduri interne. Întreabă dacă noi am venit cu proiecte. Cum să vii cu proiecte, dacă mergi la Cluj, la Viena, Paris, la Turda, dar oamenii nu vor să discute cu Ceban? Pentru că e mincinos, a promis marea și sarea și nu are capacitatea de a gestiona acest oraș în interesul cetățenilor. Iar dacă nu are această capacitate, să-și dea demisia”, a mai spus Năstase.

Posted by Aliona Doroş on Tuesday, 10 March 2020

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: