„Pe scurt, mesajele lor se rezumă la 4 puncte:

(1) RM nu poate avea luxul unui nou impas politic. Politicienii responsabili au obligația de a conveni o formulă de colaborare pentru accelerarea reformei în justiție.

(2) Impasul politic trebuie depășit. Un consens minim este necesar pentru ca guvernele să livreze rezultate reale cetățenilor din RM. Euforia alegerilor locale trebuie să înceteze. Nimeni nu poate avea toată puterea la picioare, iar statul pe post de slugă.

(3) Reforma efectivă a justiției, i.e. a procuraturii, este condiția esențială pentru sprijinul de care se bucură guvernul.

(4) creșterea economică și dezvoltarea sustenabilă poate avea loc numai în condiții de stabilitate și predictibilitate politică.

Sfaturile:

Nu ardeți podurile, faceți poduri. Nu irosiți în van atenția cetățenilor și partenerilor externi pentru aventuri extravagante, dar nesustenabile. Nu încurajați lideri radicali să rupă acordurile de coabitare, aruncând în aer garnituri guvernamentale în care s-a investit încredere. Și da, căutați formule de coabitare în interes public”, a notat Igor Munteanu.