image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Maia Sandu demarează consultări pentru desemnarea unui nou prim-ministru; Ce spune despre plecarea Nataliei Gavrilița

Președinta Maia Sandu anunță că urmează să aibă consultări cu fracțiunile parlamentare, după care va desemna un candidat la funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova.

„Am luat act de demisia doamnei Prim-ministre Natalia Gavrilița. Îi mulțumesc mult pentru sacrificiul și eforturile enorme de a conduce țara într-o perioadă cu atâtea crize. În pofida unor provocări fără precedent, țara a fost guvernată responsabil, cu multă atenție și muncă dedicată. Avem stabilitate, pace și dezvoltare - acolo unde alții doreau război și faliment. Mulțumim mult, Natalia!”, a declarat președinta, într-o postare pe pagina de facebook.

„Urmând procedurile legale, în urma demisiei Prim-Ministrei, voi avea consultări cu fracțiunile parlamentare și, ulterior, voi desemna un candidat la funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova”, a mai spus Maia Sandu.

Premierul Natalia Gavrilița și-a anunțat demisia din funcție în această după-amiază. „Dacă Guvernul ar fi avut acasă aceeași susținere și încredere pe care am simțit-o de la partenerii noștri europeni, am fi reușit să avansăm mai mult și mai repede. După un și jumătate în fruntea acestui Guvern, a venit timpul să anunț demisia mea din această funcție”, a declarat Gavrilița, dând de înțeles că va rămâne în echipa partidului de guvernare.

Noutăţile partenerilor

comentarii: