image
Sursa foto: atpworldtour.com

FABULOS! Roger Federer va apărea pe noile monede lansate de Monetaria Elvețiană

Roger Federer este omul momentului în Elveţia. Guvernul din Ţara Cantoanelor a anunţat că va emite o monedă care va avea imprimat chipul tenismenului. Va fi o premieră.

Nu s-a mai întâmplat niciodată ca o monedă comemorativă să fie dedicată unei persoane aflată în viaţă. În ianuarie vor fi scoase la vânzare 95.000 de monede. Fiecare va valora 20 de franci elveţieni, dar va putea fi cumpărată în schimbul a 30 de franci.

„Multumesc Elvetiei si celor de la Swissmint pentru acest privilegiu. Este o onoare imensa pentru mine,” a scris Federer pe Twitter.

“Realizările sportive al lui Roger Federer, implicarea sa în acte caritabile, natura sa şi accesibilitatea pentru fani au făcut Swissmint să îi dedice această monedă de argint de 20 de franci. Este prima dată când se procedează astfel cu o persoană în viaţă”, a declarat un reprezentant Swissmint pentru Reuters.

Deoarece se estimează că vor exista foarte multe solicitări, s-ar mai putea emite 40.000 de monede cu efigia lui Federer în luna mai, iar o monedă de aur de 50 de franci elveţieni, cu un alt design, va fi emisă de asemenea anul viitor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: