image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Opoziția parlamentară, supărată după consultările cu Maia Sandu: „Au fost făcute de ochii lumii”

Consultările privind numirea unui candidat pentru funcția de premier au durat mai puțin de o oră. Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor nu s-au prezentat la Președinție, iar din partea Partidului Politic Șor a venit doar Marina Tauber, care a vorbit cu Maia Sandu puțin peste zece minute.

„Aceste consultări au fost făcute de ochii lumii, pentru a respecta Constituția, nu pentru că ar conta părerea partidelor de stânga. Înțelegi că nu a fost o invitație serioasă. La 14:15, dna Maia Sandu ne-a invitat la consultări. Ei tare au vrut ca noi să nu venim la aceste consultări. Eu am fost în preajmă, datorită Maiei Sandu inclusiv, eu am restricție să părăsesc Chișinăul și eram în preajmă”, a comentat Marina Tauber.

Candidatul Partidului Șor pentru funcția de premier este liderul acestei formațiuni, Ilan Șor, condamnat de prima instanță pentru fraude la Banca de Economii. Șor se află acum în Israel.

Iar socialiștii spun că au fost chemați la discuții la Președinție cu 40 de minute înainte de începerea consultărilor. „Este o bătaie de joc”, a comentat deputatul PSRM, Vlad Batrâncea. Potrivit acestuia, orice schimbări în cadrul acestei guvernări nu vor rezolva problemele existente.

„Cetățenii vor altă guvernare și alt Guvern, responsabil, profesionist și capabil să ajute cetățenii Republicii Moldova. În aceste condiții, cetățenii vor alegeri parlamentare anticipate”, a spus Bătrâncea.

Deputatul PSRM a mai declarat că premierul deja era ales de fracțiunea PAS, iar consultările de la Președinției au fost o formalitate.

La primele ore ale zilei, la Președinție au fost prezenți mai mulți membri ai PAS, dar și deja foști miniștri ai cabinetului Gavrilița. Cei de la PAS au rămas la Președinție chiar și după ce Maia Sandu a anunțat cine este premierul desemnat.

Noutăţile partenerilor

comentarii: