image
Sursa foto: jurnal.md

Deces în izolator: Un bărbat reținut ieri pentru trafic de droguri a murit în celulă; Procuratura a pornit dosar penal

Un bărbat de 40 de ani, reținut ieri pentru trafic de droguri, a decedat în această dimineața, în jurul orei 4:30, în izolatorul de detenție.

Potrivit Poliției, acesta era deținut în celulă de unul singur, după controlul de rigoare, inclusiv sub aspect medical. Gardienii au observat pe camerele de supraveghere video anumite neconformități în starea acestuia și au intrat în celulă, după care imediat au chemat asistentul medical, care a solicitat intervenția urgentă a ambulanței. Așa cum după 5 minute aceasta încă nu sosise, a fost solicitată repetat intervenția Serviciului de Urgență 112.

La sosire, medicii au constatat decesul bărbatului. Acum, urmează ca medicul legist să prezinte concluziile despre cauzele decesului.

Potrivit polițiștilor izolatorului de detenție preventivă, bărbatul a beneficiat de alimentație și de plimbare la aer liber. Totodată, aceștia au comunicat și faptul că bărbatul avea o stare fizică și psihică caracteristică întreruperii consumului de droguri (acesta era la evidența medicului narcolog, urmare a consumului de droguri opiacee).

După ce a fost monitorizat intensiv, în prima jumătate a zilei precedente decesului, a fost solicitată intervenția Serviciului de Urgență 112. Ulterior, după miezul nopții, polițiștii și asistentul medical au purtat discuții cu acesta, care nu a reclamat acuze medicale.

Pe acest caz a fost pornit un proces penal de către Procuratura Municipiului Chișinău, astfel încât odată cu formularea constatărilor medicului legist în privința bărbatului decedat, urmează ca să fie audiați martorii, rudele acestuia și alte persoane.

Urmărirea penală în dosarul anunțat joi în cazul heroinei de circa 300.000 lei, continuă, iar publicul va fi informat despre evoluțiile pe dosar.

comentarii: