Năstase a anunţat despre aceasta printr-un mesaj pe pagina sa de facebook, în care a menţionat că pe acest caz a fost pornită o investigaţie.

„O dovadă importantă a faptului că regimul condus de Plahotniuc a fost unul criminal și represiv este cazul interceptărilor telefonice realizate în baza unor dosare de poliție politică.

Respectând toate rigorile legii, am deschis o investigație foarte serioasă a acestui dosar și vom contribui cu toții la aflarea adevărului. Vom afla și vom comunica public cine a ordonat interceptările, câte legi și dispoziții s-au încălcat pentru executarea ilegală a acestor interceptări, cine a executat operațiunile de interceptare, unde au ajuns și cine a folosit sutele de DVD-uri pe care aceste interceptări au fost stocate.

În acest sens am expediat ieri o scrisoare Procurorului General al Republicii Moldova, în care i-am solicitat cu toată fermitatea să ia toate măsurile care se impun pentru a vedea exact ce abuzuri au fost comise, de către cine, cum pot fi luate măsuri reparatorii, în concordanță cu prevederile legale.

Am învățat cu toții, știu sigur, foarte multe din perioada întunecată a regimului coordonat de oligarhul și mafiotul Vladimir Plahotniuc. Am înțeles cât de important este să nu ne fie teamă, să nu mai tăcem niciodată și să nu ne prefacem că nouă nu ni se poate întâmpla", a declarat Năstase.

Amintim că zeci de persoane publice din Republica Moldova, printre care jurnaliști, politicieni de opoziție, avocați și activiști publici, ar fi fost interceptați, supravegheați și filați la greu de către serviciile secrete ale MAI. Jurnaliștii de la RISE scriu că telefoanele mobile a 52 de persoane publice au fost interceptate în ultimii câțiva ani de MAI.

facebook.com/AndreiNastase.DAfacebook.com/AndreiNastase.DA

facebook.com/AndreiNastase.DAfacebook.com/AndreiNastase.DA