image
Sursa foto: hindustantimes.com

Cel puțin 280 de morți și 600 de răniți după un cutremur de 6,1 grade pe scara Richter în Afganistan

Un cutremur cu magnitudinea 6,1 a zguduit miercuri mai multe zone dens populate din Afganistan şi Pakistan, conform Institutului American de Geofizică (USGS). Autoritatea pentru gestionarea dezastrelor din Afganistan a anunţat că seismul a provocat moartea a cel puţin 130 de persoane în estul ţării.

Majoritatea deceselor confirmate au fost înregistrate în provincia Paktika. Alte decese au fost raportate în provinciile estice Nangarhar şi Khost.

Cutremurul s-a produs la o distanţă de aproximativ 44 kilometri de oraşul Khost, în sud-estul Afganistanului, la o adâncime de 51 de kilometri, potrivit USGS.

Nu au fost raportate pagube sau decese în Pakistan imediat după producerea seismului.

Cutremurul a fost resimţit pe o rază de aproximativ 500 de kilometri de aproximativ 119 milioane de locuitori din Pakistan, Afganistan şi India, a indicat Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC) într-un mesaj pe Twitter.

Seismul a fost resimţit în capitala Afganistanului, Kabul, precum şi în capitala Pakistanului, Islamabad, conform relatărilor martorilor postate pe site-ul EMSC şi pe Twitter, relatează Agerpres, citând Reuters.

"Şocuri puternice şi lungi", a scris pe site-ul EMSC un martor de la Kabul.

"A fost puternic", a scris un alt martor din Peshawar, în nord-vestul Pakistanului.

Autoritățile anunță că numărul victimelor ar putea crească în următoarele ore pe măsură ce salvatorii desfățoară lucrări de recuperare a oamenilor de sub dărâmături.

comentarii: