image
Sursa foto: jurnal.md

Interdicțiile pentru automobilele cu numere transnistrene, anulate; Chicu: „Nu e vorba de șantaj sau cedare”

Autoritățile de la Chișinău au suspendat regimul de testare la trecerea froniterei de stat moldo-ucrainene pentru automobilele înmatriculate în stânga Nistrului.

„Informația colectată de către organele de resort pe parcursul ultimelor 10 zile va fi analizată sub aspectul cererii pentru călătorii în Ucraina și a celei pentru înmatriculare cu plăcuțe ”neutre” din partea locuitorilor regiunii transnistrene. Deciziile ulterioare vor fi luate în baza analizei efectuate și vor fi comunicate public”, anunță un comunicat de presă al Biroului politici de reintegrare.

Se întâmplă după ce, acum trei zile, regimul de la Tiraspol a anunțat că va interzice accesul, începând cu 24 ianuarie, a automobilelor cu numerele de înmatriculare ale Republicii Moldova prin punctele de trecere controlate de administrația de la Tiraspol.

Premierul Ion Chicu a declarat în context că nicidecum nu este vorba de o cedare din partea Chișinăului.

„Nu este vorba de șantaj sau cedare. Este doar o coincidență”, a menționat Ion Chicu.

„Chișinăul a oferit cetățenilor noștri din Trasnsnistria posibilitatea de a-și înregistra automobilele cu numere așa-numite neutre ca să poată accede în țările terțe. O parte din cetățenii transnistreni au făcut acest lucru, iar o parte nu. Am fost notificați de colegii noștri din Ucraina că de la 1 aprilie ei nu vor mai admite intrarea în țară a automobilelor transnistrene cu numere vechi. Respectiv, colegii noștri din instituțiile statului au făcut un test, timp de 10 zile, pentru a vedea cum o să funcționeze aceasta în caz că nu trec. Acest termen expiră astăzi și această problemă se rezolvă. Ce va fi după 1 aprilie atunci când colegii noștri din Ucraina nu vor permite cetățenilor noștri din Transnistria să circule cu numere transnistrene o să vedem”, a adăugat Chicu.

Tiraspolul a anunțat săptămâna trecută că, începând cu 24 ianuarie, va interzice mașinilor cu numere de înmatriculare în Republica Moldova să treacă frontiera cu Ucraina. Măsura va veni ca răspuns la „restricțiile impuse de partea Chișinăului cu privire la vehiculele transnistrene”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: