În ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19 Chișinău, au fost internate 121 de persoane cu suspecție la COVID-19.Starea de sănătate a persoanelor infectate: 335 stare gravă (dintre care 27 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 666 - stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare.

Ministerul Sănătății informează despre înregistrarea altor decese provocate de COVID-19:

Deces 332: Bărbat de 70 ani, din raionul Ialoveni. Internat la data de 17 mai, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: cancer de colon, hipertensiune arterială, cardiomiopatie hipertensivă.

Deces 333: Femeie de 68 ani, din raionul Ștefan-Vodă. Internată la 12 mai, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: hipertensiune arterială, anemie ferodicitară, cardiomiopatie hipertensivă.

Deces 334: Femeie de 62 ani, din mun Chișinău. Internată la data de 23 mai, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: diabet zaharat, obezitate morbidă.

Deces 335: Femeie de 69 ani, din mun. Chișinău, care activa în calitate de bufetieră la Spitalul „Sf. Treime” din capitală. Aceasta a fost internată la data de 4 mai, la Spitalul Clinic Republican. Comorbidități: hipertensiune arterială, pancreatită cronică, diabet zaharat. Exprimăm sincere condoleanțe familiei îndurerate.

Alte 210 persoane au fost tratate și externate. Bilanțul persoanelor tratate de COVID-19 a ajuns la 5638.